Zamieszczone przez Dodi
Wymiana żarówki H8 w światłach przeciwmgielnych
Zwiń
X
-
ryhu
Osobiście polecam Osramy (efekt i typ żarówki jest na zdjęciu kilka postów wyżej), świecą ładnie ;-) a diody dla przykładu mam póki co w lusterkach i świecą właśnie tak jak piszesz i będę wracał do żarówek W5W tego samego typu co do halogenów.[/quote]
Gdy powrócisz w lusterkach do żarówek wolframowych, zapodaj jakąś fotę poglądową jak również jaki typ zastosowałeś. Na tym zdjęciu które opublikowałeś faktycznie te z przeciwmgielnych fajnie współgrają z ksenonem, natomiast te "lusterkowe" świecą mocno niebiesko. I jeszcze jedno pytanie odnośnie żarówki od świateł mijania, czy tą również zmieniałeś?O3 STYLE+AMAZING
Komentarz
-
-
Zapewne chodziło Ci o żarówkę w przednich światłach pozycyjnych (postojowych) pojazdu, wymieniłem niedawno na te same LED-y co w lusterkach tylko typu 4+1 (czyli cztery SMD dookoła i jeden do przodu) - ładnie wygląda z takimi niebieskimi kreskami przy ksenonie (nie wywaliło mi błędu żarówki), ale fabrycznie w pozycyjnych były Blue White W5W i zamierzam je wrzucić do lusterek - powinny być elegancko białe, jak zmienię to wrzucę zdjęcie.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ryhuZapewne chodziło Ci o żarówkę w przednich światłach pozycyjnych (postojowych) pojazdu, wymieniłem niedawno na te same LED-y co w lusterkach tylko typu 4+1 (czyli cztery SMD dookoła i jeden do przodu) - ładnie wygląda z takimi niebieskimi kreskami przy ksenonie (nie wywaliło mi błędu żarówki), ale fabrycznie w pozycyjnych były Blue White W5W i zamierzam je wrzucić do lusterek - powinny być elegancko białe, jak zmienię to wrzucę zdjęcie.
Bardzo dobra wiadomość jeżeli chodzi o niewywalanie błędów przy LED-ach, jutro potestuję.O3 STYLE+AMAZING
Komentarz
-
-
-
Zamieszczone przez georggel gato loco, a coś takiego : http://jafra-tech.de/zarowka-h8-35w-...-szczecin.html
Jeśli nie znajdę nic innego to zamówię te i zobaczymy...
Komentarz
-
-
Można odkręcić osłonę silnika i jest latwy dostęp do żarówek.
Wstawilem żarówki polecane przez kolegę Ironika. Od razu lepiej wygląda. Polecam.O3 combi 1.8TSI 245Hp 4x4 DSG
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...258496#1258496
Komentarz
-
-
Linku nie pamiętam, ale pełno tego można znaleźć na ebay-u lub AliExpress.
Gdzieś tam kupowałem od chińskich wschodnich przyjaciół.
Świecą bardzo dobrze moc 80W. Są też 60W, ale ja brałem droższe i mocniejsze :lol:
Na pewno coś znajdziesz dla siebie. Ja płaciłem dość drogo, bo coś koło 50€ za cztery sztuki.
Wiem, że dziś ktoś gdzieś pisał o niższych cenach.
Komentarz
-
-
Shaarky czy w serwisie maja to nie wiem ale pewnie dobierzesz sobie cos w jakims markecie budowlanym , faktycznie zdemontowanie halogenów nie jest takie proste, przynajmniej w moim przypadku jeden wyszedł bez problemu natomiast drugi miał zawinięty przewód za zbiorniczek płynu do sprysków i musiałem zdejmowac osłonę silnika zeby go rozplątac. Przed zdjęciem kratek które są dookoła halogenów proponuje najpierw wizyte na myjce poniewaz sciśle przylegają do zderzaka i przy ich wyciąganiu można troche zderzak porysować jeśli znajduje sie na nim choćby odrobina piaskuSkoda Octavia III JOY 1,8 TSI/132kW
Komentarz
-
-
Czy ktoś wymieniał żarówki w halogenach w O III FL ???
Główne mam LED i te żółte halogeny przy skręcie wyglądają tragicznie. Na jakie wymienić i czy wymiana jest podobna jak w O III przed liftem ?O III 4x4 2,0TDI Elegance+dynamic+amazing+GSM i inne
Poprzednia O II FL 2.0 TDI elegance + dynamic
Komentarz
-
Komentarz